Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag bebor en cell, cellerna bebor mig, jag bebor en cell, cellerna bebor mig, jag bebor en cell, cellerna bebor mig...


Jag sitter mest inne...




När jag låst upp dörren
och kommer in i hallen
syns köksdörren på höger hand,
den sida som vetter mot hallen
är klädd med små fyrkantiga speglar,
30x30 cm,

mitt emot är toadörren,
den är klädd med små fyrkantiga speglar,
30x30 cm.

nästa dörr är till sovrummet,
på höger hand förbi städskåpet,
den dörrspegeln är ännu vit och naken,

mitt emot på vänster hand
är dörrhålet till vardagsrummet,

rakt fram i hallen, längst in,
finns det ett slags dött utrymme,
för detta utrymme sitter det tvenne skjutdörrar,
dessa är av spegelglas...

i denna min lägenhet
råder \'compact living\'
här är bokhylla på bokhylla
byråer i mångfald
ytterligare bokhyllor
och bokhyllor
för att inte nämna skåp
lådor, bokhyllor och bokhyllor
det är så trångt här
att det precis skulle få plats i en etta
men omöjligt att möblera en trea

sa jag bokhyllor?

min lilla tvårummare
är belägen på bottenplanet i ett hus
utan vare sig källare eller vind,

utrymmet för allsköns skräp
att spara på
finns beläget till vänster om ytterdörren,
en låst dörr jag tappat nyckeln till.

till lägenheten hör diverse fonster,
till toa och vardagsrum,
till kök och sovrum,
samtliga försedda med vita galler
försedda med krusidull,
ytterdörren är även den av stål...




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 328 gånger
Publicerad 2006-11-24 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP