Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärleksdikt, men helt värdelös

Jag kan inte skriva om hur mycket
jag saknar dig
Orden är inte tillräckliga
för att beskriva kännslan i vetenskapen om att inte träffa dig varje dag

Att inte få se dina lyckliga ögon
och inte få vara en del i ditt lugn
Inte få röra dig!

Något är fel i min kropp nu
Allt är liksom lamt och handlingslöst
utan dig

Jag kan inte beskriva hur
orolig jag är för dig
jag kan inte ställa alla de frågor som finns inom mig

Har du ont?
Är du arg eller ledsen?

Har jag svikit dig?
Vågar du lita på mig igen?

Kommer du att klara dig sen?
Sen när detta
hemska, overkliga
är över

Jag trodde för en stund, där jag stod bredvid dig,
Att nu är det slut
för oss båda

För går du så går jag med dig,
mitt hjärta

Skalet, skuggan av mig blir kvar
Den otillräckliga bilden

Det gör fysiskt ont
men jag vill inte dämpa det
låt mig ta all din smärta,
snälla!

Du är jag. Du är mitt liv.
Kärlek, lycka, drömmar
och äkta, rena, skuldlösa skratt
allt det har Du gett mig.

Jag är inte stark nog att skaffa det utan Dig.

Bokstäverna är för få
Språket för fult
Orden inte tillräckligt ärliga
För att beskriva hur jag älskar dig.

Det här var ett tamt försök.




Fri vers av Dandelion
Läst 433 gånger
Publicerad 2006-11-28 23:37



Bookmark and Share


  Rozhan
vackert fångat...& den är allt utom värdelös, den reflekterar mycket passion =) dunder!
2006-12-03

    Bostik
Vackert förmedlat och bra flyt i ett bra språk - men dikten är inte särskilt originell. Du hittar inget nytt sätt att säga't på - att det är fysisk smärta, och att orden inte räcker till räcker helt enkelt inte hela vägen, för mig i alla fall. Det behövs något eget, en ny infallsvinkel, och jag ser i ditt språk att du inte är främmande för härliga vändningar och lek med ord, så allt du behöver göra är att hitta den egna varianten av detta aldrig för uttjatade tema - kärlek.
Nu ska jag inte vara för snabb med att säga detta, eftersom detta trots allt är den första dikt av dig jag läst, men på just denna gäller ovanstående.
/Johan
2006-11-29

  Davidoff
Vackert förmedlad känsla av kärlek känns här
2006-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Dandelion