Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjuksköterskan Boel Wästberg från Frillesås har utsetts till december månads skald av förlaget Alida Bok. Hennes dikt Det spelar ingen roll kan läsas på förlagets hemsida http://alidabok.net .


Dikt och bild i samverkan

Julmånadens dikt är en symfoni i ord och bild. För bilden svarar Elisabeth Dahlgren, också hon sjuksköterska från Frillesås. Boel och Elisabeth är grannar och vänner sedan mer än tjugo år tillbaka. De inspirerar och kompletterar varandra i sin konst.
-Vi kommer från Göteborg och bor i Frillesås vid havet. Det är väldigt roligt att vi funnit varandra i målandet och skrivandet, säger Boel Wästberg, som är sjuksköterska inom psykiatrin.
-Det känns som om vi passar väldigt bra ihop. Jag tror vi kompletterar varandra. Jag är mer pratsam och utåtriktad, Elisabeth mer eftertänksam.
-Det är som om man får en spruta och lust och liv när Boel hälsar på, tycker Elisabeth, som är distriktssköterska i Kungsbacka kommun. Hon arbetar på nätterna och målar på dagarna.
-I mitt arbete får jag näring till måleriet. Man träffar så många olika slags människor. Jag tar också långa promenader med min hund utmed havet. Det har en läkande effekt som sätter igång hjärnan.
Månadens dikt är hämtad ur diktsamlingen Alla dessa fläckar. När Boel skrivit en dikt cyklade hon över och kastade den i brevlådan hos Elisabeth. Till varje dikt finns en bild som Elisabeth målat.
-Hon målar som jag skriver, säger Boel.
-Hon skriver som jag målar, säger Elisabeth.
-Diktsamlingens namn syftar på att människor ofta verkar ha fullt upp med att skyla över \"sina fläckar\" som vi ju alla har på många olika plan. Dikterna vill vara en motkraft till den stora duktigheten där alla skall vara så lyckade, säger Boel Wästberg och Elisabeth Dahlgren.




Fri vers av ALIDA BOK
Läst 672 gånger
Publicerad 2006-12-02 14:05



Bookmark and Share


  KevinBroberg
Fint, riktigt roligt att läsa om bekanta namn från hemorten.
2009-05-18
  > Nästa text
< Föregående

ALIDA BOK