Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
......


damm i sinnet

då och då tystnar dammsugaren
någon drar ur sladden
dammet är borta
och mattan benvit
en blomfluga landar på st:paulian i fönstret
irrar omkring på kanten av terracotta
flyger till porslinstomten
och krockar med adventsljustaken
smulorna på matbordet ligger kvar
tidningar spridda över plastunderläggen
doften av te har precis lagt sig
kylskåpet surrar och brummar i ett hörn
jackorna trängs på trägalgar
leran på stövlarna smyger sig inåt
mot vardagsrummet
just då flyger en ljusstråle genom rummet
så tyst och nästan obemärkt förbi
sveper förbi det allt det gråa
smeker alla icke-ljud
när då:et passerat börjar dammkornen hopa sig
lägga sig på hög och föröka sig
gardera sig, förbereda sig
på nya strider mot det som ger ljus
damm i sinnet
ljus i sinnet




Fri vers av Solöga
Läst 365 gånger
Publicerad 2006-12-14 01:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solöga