Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julefrid

I stilla frid och nattetid ska vi dela pin och problematik
För samma visa varje år och alla undrar vad de ska få
Till ytan genomtänkt i papper och skit
Pretentiöst rimmat som om det vore något fint

Att den present jag köpt var planerad så väl
Och inte alls påtvingad av obligatoriska skäl
Att boken du fick och allt annat så smått
Känns blaskigt till kaffet när juldagen gått

Tomtar med ljus och allehanda bröd
Till skinka, sill och allt annat som sig bör
Att i tradition länsa varje låda och skåp
I jakt på den känsla vi alla vill åt

Kanske kommer det trots allt en tomte i år
Med säcken till ölmage och allt gråare hår
Sen så blir vi alla kanske lite visare ändå
När vi betraktar hur tiden sätter sina spår




Fri vers av ondaem
Läst 484 gånger
Publicerad 2006-12-20 11:32



Bookmark and Share


    Enannan
Den verkliga underliggande julkännslan!
vackert!
2006-12-25
  > Nästa text
< Föregående

ondaem