Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnhimmel en decembernatt

Stjärnorna glimmar över mitt huvud,
lyser upp nattens svarthet
och ger mig trygghet,
som en nattlampas milda sken
gör mig lugn.

Ett stjärnfall lyser upp himmlen,
en sekund eller två.
Jag kniper ihop mina ögon
önskar, önskar
vi två i evighet.

Sakta öppnar jag mina ögon
möts av aftonstjärnans glöd
och känner lyckan rusa i kroppen.

Jag lägger mig sakta på marken
känner den kalla vätan förångas mot min kropp.
Stirrar upp mot stjärnhimmlen
får syn på karlavagnen
och börjar räkna;

en
två
tre
fyra....

Och fortsätter ut i oändligheten.




Fri vers av Vacant
Läst 594 gånger
Publicerad 2006-12-23 19:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vacant
Vacant