Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

" När månen vandrar på fästet blå
och tittar in genom rutan,
då tänker jag understundom så
och knäpper sakta på lutan:
Vad du är lycklig, du måne klara,
som får så högt över jorden fara och blott se på."



Förbannade måne

Månen vandrar

och jag står här

kall och frusen

i all misär.

 

Känner du sorgen

och världens nöd

all livets fruktan

med blod och död?

 

Kan väl du bota

sjukdom och plåga

och ge en fattig

en livets låga

 

Jag kan det ej,

men kan du säg

 

i svält och hunger

ge mat och mättnad

och till en orolig

rohet och lättnad

 

Jag kan ej hjälpa

all gudars svek

så sluta stirra

så vit och blek.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Vacant
Läst 509 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-07 21:56



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Så bra skrivet! ja ibland känns det som om månen tittar förebrående på oss med arga ögon, bra rim och en berättelse om nuet vi lever i .. applåder och tack
2008-11-17

  Mikael Lövkvist
En välskapad dikt som berättar om mycken förtvivlan.
2008-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Vacant
Vacant