Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grundet


En matros i storvirat segel.
Ser ej grundet som där kommer.
En sten i vrålande hav.
Kan ej veta skeppets öde som kommer.

En matros är utspridd i vattnet.
Ser ej himlen och stjärnor.
En man har mist blod.
Kan ej känna blickar från stjärnor.

En sten står skylldig till dråp.
Ser vasst mot himelen med mod.
Det stormande havet har blandats
med sjömannens blod.




Fri vers av Enannan
Läst 284 gånger
Publicerad 2006-12-25 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Enannan