Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Childhood’s end will never be for me Fantasies shall always grow inside me I have made my final choise Childhood’s end will never be for me Eaven thought there is misery I’ll still will laught and cry and live in m home made world Childhood


en Hemmagjord värld


Nu släckas ljusen och du är inte längre rädd.
åtminstone är det vad du säger till din mor
när hennes kärleksfulla händer stryker ditt hår.
Du har gjort slut med alla spökena
och monstret under din säng.
Snart redo att möta verkligheten som sig bör.
Ändå darrar du på rösten när du säger till din mor
God Natt.
Något i ditt innersta räds upplysningen om livet.
Varför skall du lämna ditt slott i den värld du gjort?
För en högst sagt osäker miljö.
Där monsterna inte försvinner även fast du blundar.
Där alla förut så goda vill skrapa åt sig
varenda droppe av ditt blod.
inget ge, bara ta.
Så somnar du stilla i din oro.
Men i drömmen välkomnas du av blommor och bin.
I din värld där spöket dansar mellan dina fingrar,
där monsterna skrattar i varje vrå.
Själv sitter du där uppe, högt uppe i ett träd
och sjunger ut all världens nonsens ord.
Din blick, den ler och du har valt din väg
att aldrig vända ryggen till din hemmagjorda värld.




Fri vers av Enannan
Läst 592 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-22 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Enannan