Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skadeskjuten

 

Den pil som du trodde var Amors
tillhörde Djävulen själv.
Dess gift spred sig
via dina blottande vener.
Det förlamade ditt sårade hjärta -
Bit för bit.

Hjärtat fortsatte att slå rent mekaniskt
(utan spring i steget).
Som en tidsinställd bomb
eller en obärmhärtig samarie,
I väntan på dödsstöten.

Med din befläckade själ
hårt lindad runt ditt blödande hjärta,
Bemöter du nu varje människa
som en potentiell fiende -

Inte en blivande vän eller mer...




Fri vers av Sorgmantel
Läst 401 gånger
Publicerad 2007-08-15 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sorgmantel