Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om en kvinna som sett sina barn födas och dö, även hennes makar har gått genom de levandes dörr, och ingenting blir som förr när saknaden är som störst, kan sökandet bli starkt och ljuvt som törst


Anjelica i Oktober




Du kom som den ljusa våren
till en grav
med lykta och ljus

alldeles bak i spåren
av en djup sorg
som en brand i ett hus

du var något till åren
iklädd sjalett
tyst som en liten mus

ibland ser vi dig komma dit
där själar väl skall få ro
där de levande söker frid

som om graven gav en invit
prydd av vissna blommor
de levde en kort tid




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 311 gånger
Publicerad 2007-01-05 14:28



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Denna lilla nejlika var vacker...men sjaletten kunde du skippat - torra och gamla eter-neller är inte roliga.
Sprakande huslig och gravallvarlig får du denna oktobertös att framstå.
Men även en mus har sin charm...
Efter ännu en höst och vinter, blommar det åter i rabatten
begravningen är över, så släng kravatten...
Kramiz
2007-01-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP