Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
:::::::::::::::


För du är unik & underbar

Om varje dag skulle vara som denna,

vad tråkigt det hade varit?

Om alla av oss skulle vara desamma,

hur dumt skulle det inte vara?

Om du inte kan älska dig för den du är,

hur kan du då älska andra för dem de vill vara?

Om du inte vill acceptera dig själv,

vad är det som stoppar andra att trycka dig undan?

Om varje dag var den samma,

skulle jag tro att vi alla skulle sluta förändras.

För om varje dag var den samma,
skulle vi aldrig uppleva något.

Vi skulle aldrig veta vad det är som finns,

till motsats till det vi upplevde den dagen,

vi skulle aldrig känna av vad det är som är kärlek,

om vi inte visst vad fruktan och hat är.

Men om du kan se varje dag som en byggkloss,

och dig själv som ett barn, byggades med dessa.

Kan du se så som jag,
att vi behöver alla lite onte för att kunna känna allt det goda.

Du kan även se att varje dag har betytt olika för alla,
Och du är en utrotningshotat art, för det finns bara en du.

Därför måste man överleva,
för att om du dör, så försvinner allt som var du.
Och det kommer aldrig gå att ersätta dig.

För du är unik & underbar!




Fri vers av Christoffer Waye
Läst 931 gånger
Publicerad 2007-01-08 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Waye
Christoffer Waye