Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
studenten


paus

spring för i helvete, spring!
och våra skor mot asfalt
mariatorget sen kväll
i din hand hans ryggsäck
fylld av köp & sälj

ska vi pausa här
i samma sekund som ditt
ljusa hår är meter över marken
svävar som eld bakom dig
och jeppes steg så långa
så mycket längre än mig

långt där borta i bilden
springer civarna efter oss
vi kan spärras in och dödas
vi springer för livet förstås

och nästa sekund i slussen
våra hattar av misslyckande
på sned
skratt och förrvirrning
om vår dag och
om snuten som inte hann med.

kan vi spola tillbaka bandet
pausa och befinna oss här
vi är i samma sits
och bär inga begär,

sitter bara en stilla tid
försvinner bort
vi har varann för alltid
men en paus är allt för kort.




Fri vers av loukelly
Läst 407 gånger
Publicerad 2007-01-09 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

loukelly
loukelly