Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under en tid nu har min hjärna, själ och mitt hjärta arbetat åt olika håll, med olika verktyg, på olika tider och det har lett till att hela min tillvaro ibland känns som ett tivoli fyllt med galenskap och kaos. Lite bitter text med andra ord.


Tivoli

Välkommen till mitt tivoli.
Mitt underland och nöjesfält.

Din värld kanske är tom på färger, magi och ljus?
Ta en tripp i mitt uppochnervända hus,
och du ska se att det inte bara är hjärnan som blir uppochner.
Ju längre du stannar, ju mer du blundar, kommer de bli fler.

Utsvulten och smutsig fattiglapp?
Ledsen, men hungern kommer dig ikapp.
Dock kan jag låta dig av mitt kött smaka,
Men kan inte lova att du kommer tillbaka.

Är världen från marken bara kall och ful?
Sätt dig i mitt underbara pariserhjul.
För några sekunder kommer himlarymden verka nära,
Men glöm inte bort dem på marken, de nära och de kära.

Entonigt och för få av livets val?
Inträd i min vackra spegelsal.
Men bli inte rädd för dem du ser.
Krossar du bilderna finns du inte mer.

Spelat bort allt på livet, kärleken och alla dess kval?
I min spelhall är det vinst varje gång, här finns fler val.
Lyckans hjul, poker och rysk roulette.
Här får du aldrig nog, här blir du aldrig mätt.

Känner du åtråns och begärets kall?
Låt mig presentera fritt fall.
Frigör dig och låt din kropp flyga fritt.
Här finns inget ditt och inget mitt.

Känns livet som en lugn resa på räls?
Alla stryker varsamt din släta päls.
Annat är det på min berg & dalbana.
Skrik, skratta och gråt, det blir lätt en vana.

Hoppas din vistelse har varit full av behag.
En kärleksfull och spännande dag.
Nu när tivolit stängt, sitter jag här och gråter.
Välkommen åter!




Fri vers av Pelle M
Läst 344 gånger
Publicerad 2007-01-17 10:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pelle M
Pelle M

Senast publicerade
Tivoli
* Se alla