Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulskap.

I år kommer det ingen snö
Jag står ensam på trottoaren
och blickar ut över ert oändligt gråa territorium
Kulissen av stress dansar runt mig
till ångestens taktfasta musik
Snälla, vrid ur min hjärna
Tankarna svämmar över
och jag orkar inte mer

Varför ska du alltid tvinga på mig
munstycket i sista stund?
Den här mentala respiratorn
som tvingar mig att andas
Varför måste du alltid vara där?

Jag stapplar genom öde sjukhuskorridorer
där ingen har nattvakt
Vrålar efter hjälp
Jag klarar det inte själv
Hjälp mig att injicera in lite mer mod
i mitt frostiga blod

Ni söker skydd från isvindarna
i era härliga halsdukar
Men ingen vinterjacka kan rädda mig
undan ert Djävulskap.




Fri vers av PastaNoir
Läst 450 gånger
Publicerad 2007-01-18 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PastaNoir