Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljus som slocknar och tänds igen

när jag blundar
har jag hela världen
i min famn

i den kallaste av vita vintrar
där läppar spricker
och fingrar domnar bort
där barn tillåts dö

i den klaraste av somriga somrar
där kroppar rodnar
och grönt gräs blir gult
där du var för full
där din kjol var för kort
och dom alldeles för oskyldiga

i den blommigaste av underbara vårar
där magar pirrar
och förälskelser blir kärlek
där miljoner svälter
där hundratusentals vandrar
för att dö någon annanstans

men i den mörkaste av svarta nätter
springer barn med ljus
för att vi alla ska få leva
och må bra




Fri vers av magnos
Läst 384 gånger
Publicerad 2007-01-24 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

magnos