Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här ligger det till.


Jag kommer dela cigaretter med andra B-kändisar än du.

Älskling, kommer du ihåg kvällen då vi satt i den rökiga salongen och du hade flickan med lockigt hår i ditt knä.
Vi viskade över hennes axel, hon hörde inte för musiken spelades så högt.

Du sa, kommer du ihåg allt vårt?
Såklart att jag minns svarade jag. Hur ska jag kunna glömma…
Det kommer bli du och jag igen, svarade du och såg på mig med dina ögon.
Jag skälvde till, såg på dig. Och svarade, jag väntar på dig, det vet du att jag gör.

Flickan med det lockiga håret vände sig om och gav dig en kyss, jag log emot henne som om jag tyckte allt var okej. Men ingenting var okej. Men hon log tillbaka, reste sig och gick.

Du följde med mig ut, vi delade på en cigarett. Fastän att du inte röker.
Du hatar det, men du gjorde det för mig. Fastän det stack i halsen.
Du sa, om fem år kommer vi ses igen. På en rökig bar i New York.
Jag nickade och drog ett bloss. Du log, kysste min kind och återvände till din kärlek som vinkade från dörren.

Varför skulle jag tro dig. Och varför skulle jag åka till New York, jag vill inte bli rockstjärna som du.

Men du har alltid påstått att du är synsk.
Så jag får väl tro dig.
Så länge, får du leka med din lockiga docka.
Medans jag kommer leva livet, och dela cigaretter med andra B-kändisar, än du.




Fri vers av barajag
Läst 433 gånger
Publicerad 2007-01-27 18:36



Bookmark and Share


  Emilie
gillar den här skarpt
texten var melankolisk och enkelt skriven,
det känns som du har lätt för att skriva om kärlek, det jag har sett av dina texter. Varför inte pröva att skriva en novell? Jag tror att det skulle bli skitbra, prova!
Det märks att du gillar att ha ett osynligt frågetecken i texterna, alltså frågande meningar, det passade i den här texten, men pröva med annat.
2007-01-27

  Albert
ge ut en bok med dina fina kärleksdikter!
alla kommer att köpa den!
2007-01-27

    sunnanvind
bra... du är så enkel i ditt utryckssätt,
Positivt,,,
2007-01-27

  Sanchez VIP
fan va bra! hehe
2007-01-27

  Lidde
Den var bra
2007-01-27

  Robert W
titeln är fantastisk, liksom slutet.

jag gillar den här.
2007-01-27
  > Nästa text
< Föregående

barajag