Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Så tacksam för kommentarer, vill veta vad ni verkligen tycker. :) Kul att ni som kommenterat inte tycker den är så konstig som jag trodde, tack tack ^^
Kära syster, tycker du verkligen om mig?

 

Jag hör ditt hjärta slå. Ditt hjärta som slår högre än alla andras. För att du ska få leva. Du ligger där, med slutna ögon och ditt tjocka, blonda, änglaliknande hår. Du sover, kära syster. Och inne i ditt huvud pågår säkert någon spännande dröm i ett godisland med sockervadd som moln. Och jag är vaken. Och ensam.
Kära syster, tycker du om mig fast jag avundas dig så? Du är liten, du är ung. Du vet inte allt. Du är lycklig. Du behöver inte gå igenom alla rosenbuskar som är fulla med taggar och lockande rosor. Du har det inte svårt. Inte så. Svårt. Jag avundas dig kära syster, som får vara så liten och oskyldig. Och slippa allt. Alla falska rosor, alla brutna löften, alla ensamma saknaden. All gråt som jag kväver, alla tårar jag kämpar så för att hålla inne, alla skrik jag vill skrika ut. Men du växer kära syster, du blir äldre. Jag har märkt det nu. Du är inte längre den lilla ungen du var förut. Du blir också äldre kära syster, snart. Du kommer också gå igenom rosenbuskar och sticka dig på dess taggar och falla för dess rosor. Men nu är du ung, liten. Du slipper sånt. Och jag önskar jag var som du. Slippa bekymra mig över kompisar för alla är vänner med alla i din ålder. Slippa bekymra mig över kärlek som aldrig blir besvarad. Och jag avundas dig kära syster, för så många gillar dig. Och inte mig. Och jag beundrar dig kära syster. För du kommer få ett så fint liv. Det händer att jag blir arg på dig kära syster, men det förstår du, alla syskon bråkar nångång. Men igår flätade jag ditt hår, som jag är otroligt avundsjuk på, och när jag var klar sa jag ’Du får gå och titta nu’ och du frågade ’Ser jag ut som en prinsessa nu?’ och jag nickade och log och du strålade som en sol när du såg dig i spegeln. Och ibland vill du rida på min rygg, klänga dig fast och skratta, medan jag ler åt att ha dig på ryggen fast det känns som om jag ska bryta den vilken sekund som helst. Nej du är inte tung kära syster, men du växer, du blir äldre. Och jag har börjat undra, börjat tro, att det är nog inte kroppen som väger mer när man blir äldre. Det är problemen. Alla problem som blir fler och fler, tyngre och tyngre. Utan alla dem skulle jag också vara lätt. Jag skulle kanske kunna flyga. Flyga ut över jorden och genom himlen. Jag skulle ta dig i handen kära syster, och så skulle vi flyga. Lyfta från jorden och sväva uppåt. Mot evig lycka. Men jag sitter kvar på jorden. Tyngs ner av problemen. Du är söt kära syster. Sötare än mig. Kära syster, vet du? Han finns inte längre. Han har gått bort, gått ut ur mitt liv. Och jag tror inte att han kommer tillbaka. För han valde. Och han valde inte mig. Han lämnade mig kära syster, tyst och försiktigt så att jag inte skulle märka något. Men jag märkte. Det var liksom oundvikligt att se. Så jag såg, fast han var så säker på att han inte lämnat några spår kvar. Men det gjorde han. Han lämnade ord som gör så ont, som inte betyder något längre för honom, men för mig. Kära syster, du kommer också göra dig illa på din resa genom livet. Men du är stark kära syster, och jag vet att du kommer klara det. För det gjorde jag. Åh kära syster, ibland undrar jag, tycker du om mig fast jag avundas dig så? Du vet, jag älskar dig ändå.
Fri vers av Lollan_
Läst 1628 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2007-02-09 18:25Bookmark and Share


  Nilon
Jätte fin :D
2008-05-01

    Noyle
Shit vad bra! Och jag har väll itne kommenterat! Shame on me! ;P Grattis till stjärnan. Äntligen har någon fattat att dina texter lyser lika starkt som du.
2007-08-22

    Delethee
Ibland flyter orden ihop, men det är för jävla bra.
2007-08-21

    Christabel
Väldigt rörande text. Jag kände igen mig väldigt mycket faktiskt, jag avundas ofta min lillasyster som lever ett så bekymmerslöst liv medan jag lever i en värl full av rosenbuskar med taggar som river mig...
2007-08-20

  Freya
en överraskning till dig (kolla på startsidan.) PUSS!
2007-08-20

  tingeling
\"nog inte kroppen som väger mer när man blir äldre. Det är problemen. Alla problem som blir fler och fler, tyngre och tyngre. \"

Bara de raderna.. Du värmer mig, känner mig mindre ensam. För ja, det är ju så sant. Vet precis hur rosornas taggar känns eftersom jag själv sliter mig igenom dem och efter mig går min omedvetna syster. Du besrkiver det så bra och jag förundras över hur du får varje rad att fastna på min ögonhinna. ett ord; fantastic!
2007-08-05

  Noomie
jag ska vara helt ärlig, att jag kollade dina dikter och hittade den här, jag länkade in mig på den och kollade, men tänkte \"Ouh, lång\" och bläddrade snabbt ner till kommentarerna. Men så hittade jag en kommentar där det bland annat stod: \"hoppas inte alla är för lata o läsa den här för den är så lång, men läsvärd\" och då scrollade jag upp och började läsa, och jag ångrar det INTE! den var så fruktansvärt bra och jag fick rysningar i slutet \"men jag älskar dig ändå\". Underbart. Vad kan jag säga. Love it.
2007-06-23

  Freya
det här är din bästa text
den är bäst på hela poeter och bäst i hela världen och förkänar massa med reds val
SÅ DET SÅ <3
2007-06-08

    bottle of pop
den är verkligen bra.
känner igen mig mycket.
2007-03-26

    Marilyn Manson
älskar den du är grymt duktig på att skriva
2007-03-19

    Fallingforyou
Mycket bra måste jag säga!
Bravo :D
Tänkte också på det där med styckindelningen, det skulle sitta fint med lite mer indelning bara, annars kan det bli svårt att läsa.
Annars mycket bra! *Applåd*
2007-03-17

  M.K. Jonsson
den här var massa bra!
men, tänk på styckeindelning. det blev lite jobbigt att läsa efter ett tag när allt bara satt ihop liksom ...
annars är du super :)
2007-03-15

  Jul_iia
Jag fick tårar i ögonen. Det var riktigt svårt att hålla tillbaka dom. Inte visste jag att du var så duktig på att skriva.
Puss å Kram!! <3
2007-03-08

  *Camilla*
Och jag ryser !
Du har gjort det
du har verkligen fångat mig
verkligen jättejättejätte bra!
Fortsätt såhär!
2007-02-24

  Freya
AAAAH!
LIIIIIIIIIIIINNN Nu får du en sån här dampkommentar !! (och jag vet att mani nte ska säg damp, men det har likosm ettsat sig fast i min hjärna..)

Nu vet jag hur det känns.
För vetu..

JAG SITTER OCH GRÅTER:

inte sådär störtbölar.
några småtårar.
men jag har alrid gråtit till en text förut, och har knappt fattat hur det gått till.
Men av att bara läsa
---
och när jag var klar sa jag ’Du får gå och titta nu’ och du frågade ’Ser jag ut som en prinsessa nu?’ och jag nickade och log och du strålade som en sol när du såg dig i spegeln
---
Jag ryser och fäller tårar!
ÅH, du är så jääääävLAAAAAAAAA B RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!
*utbrott*
Shiiiiit!!
Här behövs igen konstuktiv kritik!
NEVER!
vill bara säga att ååååh. det här är en FAVORIT
hoppas verkligen inte att folk är så lata så att do minte orkar läsa den här för att den är lång
men ite tillräckligt
för jag skulle kunna sitta här och DÖ för att den är så bra

KÄRLEK PÅ DIG!

2007-02-12

  linneajehn
Jag är tillbaka, med både positiv och lite mindre rolig kritik ;) Haha, det här är ju riktig hjärngymnastik, koncentration på hög nivå :P

× Jag får känslan av att du skrev den här texten över en dag. Bra jobbat, men du - låt texten ligga och dra lite innan du publicerar den. Läs igenom, flera gånger. Då kommer du garanterat hitta små delar att förbättra. Jag försöker själv göra det, men det är inte alltid jag har tålamod nog att klara av att vänta, haha.

× Det är en väldigt fin känsla du förmedlar. Som läsare får du en att verkligen förstå hur mycket du älskar din syster, trots att hon gör dig svartsjuk ibland. Men frasen \"Kära syster\" återkommer kanske lite väl många gånger. Jag undrar om du hade kunnat komma på ett lite varierat sätt att uttrycka dig på, om du hade försökt?

× En sista sak jag reagerade på: du börjar många meningar i rad med \"Och ...\". Jag tror du skulle kunna växa som författare om du funderade över hur man kan skriva samma mening formulerat på olika sätt. Till exempel om du vill förmedla raden \"Utan mat dör man\", kan man kanske istället skriva : \"Man kan inte leva utan mat\", eller möjligtvis \"Maten ger oss liv\". Hänger du med? :P Gud vad luddigt det här blev, men skit samma. Haha. Variation.

×Fina jämförelser mellan en rosenbuskes opålitliga grenar och det riktiga livet. Riktigt poetiskt. (Men meningen om sockervadd och godis förstörde stämningen lite. :P)

Jag hoppas det inte blev för ärligt, det här xD Du är riktigt duktig, och jag tror att du bara kan bli bättre. Det här är mitt sätt att försöka hjälpa dig (:
2007-02-11

  TedEdFred
nej, så fint :\') sådär lungt tyst och ändå starkt på nått sätt, jättebra text med mycket känslor! bra Linn!
2007-02-10

    BeUnique
Jag förstår inte vad du tycker var
konstigt med den här texten .

Den är jätte bra! Jag gillar den! *
2007-02-09

    Skymningens Miia
O!
Den är inte alls en weird text... Tvärtom! Det år inte alls ofta jag bli tårögd, men denna gång blev jag det...

Den är bara så, så, så ... vacker!

Känner igen en massa, speciellt det där om rosenbuskarna.
Kärleken och sanningen är så verklig så att man kan nästan ens vidröra det..

O, den är bara fööör vacker...!

*ge en applåd!*

Kommer aldrig kunna skriva något sådant...

Tårögda kramar.
2007-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Lollan_
Lollan_