Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrets Barn

Ett hem utan kärlek
ingen grund att stå på
Inte konstigt
att avgrunden lockar
när fotfästet
aldrig fanns ändå.

Kanske är det därför
som de sökte lyckan
i mörkrets omfamning,
på vägar fel avvägda
vägledda av bristen
på bättre vägledning.

Förenade
i ensamheten
som ett svar
på ohörda skrik
blev de varandras lärare
i levnadskonsten
vars mening de sökte
just överallt,
förutom där den finns...




Fri vers av SerenitySearch
Läst 1159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-02-06 05:16



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Gör som jag glöm och gå vidare. att rotai barndom
men är tortyr.

2019-02-13

  Jean-Michel Orblin
Hur var din barndom berättelse
2019-02-13

    eva m h
En dikt med djup insikt!
2006-12-05

  Morgan
Fin,,,,
2005-09-06

  Markattan
Berörande, starkt och väl skrivet. Första strofen är så talande. Mycket bra om något väldigt viktigt!
2005-02-09

  Sara Boström
Väl uttryckt!
2005-02-06

  Deva
det är en hård verklighet beskriven av en väldigt mjuk och känslig penna...
2005-02-06

    carimba
glömde tala om att det här blir en att rekommendera
2005-02-06

    Mejja
Man måste ha kärlek och vägledning genom livet och finns inte en god sådan så får man ta den andra vägen. Bättre en sämre väg en ingen alls.
2005-02-06

    carimba
alla borde ha rätt till ett hem med kärlek. Men ibland tror jag att kärleken finns där, men alla kan inte se och känna den. Jag frågar mig ofta varförr. De tre sista raderna i andra versen är väldigt talande. De rääcker nog inte med kärleksfulla hem, de måstem fungera också. De måste både kunna och tillåtas vägleda...
2005-02-06
  > Nästa text
< Föregående

SerenitySearch