Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Satan dansar

Där, bakom den frostiga stenen,
där dansar satan.
Där, i den mörka skuggan av de nakna träden,
där dansar satan.
Där, i den mörka gläntan,
där dansar satan.
Där, på den andra sidan stigen,
Där dansar den mörka satan.

han dansar, han dansar, så hans stora rock fladdrar.
så hans foder av taggar lämnar rispor på hans kropp.
han dansar, så bara jag ser honom.
han dansar, han dansar.

Där, ser jag hans rock fladdra,
där, ser jag hans ögon glöda,
där, där hör jag hans steg...


de dansande stegen,
som inte lämnar mej.

det blir kallt.
som alltid,
när han dansar nära.
kallt, som vintervaken.
vintervaken,
I sjön som lyser i månens dystra sken.

han dansar snabbare nu.
i ren extas.
han har upptäckt vart jag är på väg.

mina steg blir snabbare,
hans steg blir snabbare.
min andhämntning blir snabbare,
satans andhämntning blir snabbare.

nu ser jag honom inte längre.
han vågar sej inte ut på isen.
för där lyser månen.


det är det enda sättet.
det enda sättet att slippa satans väntan.
satans väntan på at jag ska föda.
föda hans helvetesbarn.

satan tog fel.

jag skulle dränka mina sorger.
jag skulle dränka han förbannelse.

satan skriker,
satan skriker.

satan förbannar,
satan förbannar.

men han kan inte göra något.

hans barn är dött.




Fri vers av Misse
Läst 308 gånger
Publicerad 2007-02-18 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Misse
Misse