Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvet från Sápmi

Hör bergstopparnas frostsköra jojk,
som bärs fram av midnattsfrasig vind.
Låila låila laa li laa,
lyssna på sången från förfäderna.

Se fullmånens blekgula spegelbild,
som bärs fram av gaaltijens glans.
Nei na nei na neei nå nee,
titta på stjärnorna som bli allt fler.

Känn renrajdens självsäkra klövar,
som bärs fram av norrskenets stig.
Leei lå leei lå leei lå lei,
upplev de känslor som väcks inom dig.

Smaka Lapponias glittrande själ,
som bärs fram av nåjdtrummans puls.
Laai lå laai lå nåine nå,
njut av att andarnas visdom bestå.

Lukta på kåtans fridfulla rök,
som bärs fram av spetskrusig luft.
Voi la voi la voile laa,
dofta in Biejvve och solstrålarna.

Historiens krokben varit ej få.
Nåi na nåi na nåi ne nå.
Men minnen som fallit lever ändå.
Nåi na nåi na nåi ne nåå.




Fri vers av Julia
Läst 461 gånger
Publicerad 2007-02-23 17:57



Bookmark and Share


    Elin Sundström
Väldigt vacker! En varm hyllning till moder jord, den här dikten glädjer mig!!! Önskar att livet var så som du skriver i dikten, att människor strävade efter detta även i dagens stressade teknik samhälle! Detta var som musik för själen! Vackert!

Jättefint med målande ord, underbart med samiska (?) ord invävt i texten, gör att hela dikten andas mystik och andlighet på ett mkt bra sätt. Vad betyder Biejvve? =)
Härlig rubrik också!
2007-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Julia
Julia