Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett sorgebud kom.

Till:

min älskade moster du avled söndagen den 18 januari 2004.



Somnade in lugnt och stilla
förra söndagen.
Fick reda på det idag.
Något brast inom mig.

Man ska aldrig skjuta upp
ett besök inte tveka.
Gör det idag sen kanske
aldrig kommer åter.
Tänkte hälsa på dig till sommaren.
När jag återvänder till min barndoms stad.


Vila i frid min kära moster
Nu får du träffa min mamma
och din andra syster.Och alla andra
På den sidan som vi så ofta pratade om.

Jag saknar dig och nu förstår jag
Den kärlek jag kände.
Den som inte förde väsen men fans där hela tiden.
Vi stod varandra så nära själsmässigt.
Mamma förstod mig aldrig riktigt men vi gjorde det.

Blev så glad när du
äntligen blev mormor till
En liten gullig Emma.
Nu när du är där
Vet jag att du håller
ett vakande hand över henne.

Och kanske vi också på telepatiskt väg
Kan nå varandra då och då.
Vila nu i frid och du ska veta.
Att jag älskade dig mycket fast jag inte sa det.
Vet också att alla vi som samlas här älskade dig.
Man kan inte göra annat med en person som du.
Alltid snäll och go.


Lördagen den 24 januari 2004

En sorgsen systerdotter




Fri vers av Astrid Lundström
Läst 594 gånger
Publicerad 2004-01-24 21:30



Bookmark and Share


  Ken-ett
Det där tror jag bestämt att hon har läst.
Ett sorgebud och ett sent kärleksbud.
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Astrid Lundström
Astrid Lundström