Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SO lektion efter en mycket gripande film om förintelsen.


En soldats sista brev hem

Står upp med grumlig syn
ännu en dag uppstånden från dyn.
Vi vet ju att varje dag börjar som denna
så ge mig ett bord, papper och penna.

Nu ska jag tala om hur det blir varenda gång.
Nu ska jag tala om hur det blev innan natten kom.

Ute på fältet är allt sig likt,
det var dimma i luften och dålig sikt.
Min kamrat stupade när krypskytten smög sig fram,
upptagen med att tjäna kung och fosterland
kunde inte ta min vän i famn.

Nu ska jag tala om hur det blir varenda gång.
Nu ska jag tala om hur det blev innan natten kom.

Tänker på hur jag levt om jag inte tagit värv,
kanske bakom galler eller i fördärv.
Men jag drömmer om den gård där jag en gång föddes.
kunde hjälpt er, mor och far, men jag går min död till mötes.


Detta brev blev aldrig klart,
er kära son var en tapper soldat.
Stred trots rädslan växte sig stor,
beklagar eder sorg, Herr och Fru Borg.
Begravningen kommer äga rum i en vacker minnes lund.

Undertecknat Överste Thyrmund




Prosa (Prosapoesi) av Blekfet
Läst 396 gånger
Publicerad 2007-03-06 23:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Blekfet
Blekfet