Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att gärsgårn \'syder\' betyder att den lutar


från april till april






-det är som ett jävla jäkt

-jo

nässlorna trängs bråttom
intill varma plogbladet
insekt balanserar
på krökta gaveln

loska bredvid skon
ryggen rak fastän
gärsgårn syder

yxskaft i kubben
pekar på korpen
i toppen på gran

tändved och näver
nariga näven
borstar byxan

-men kom in får jag bju dej på kaff!




Prosa (Prosapoesi) av wayward - taiga
Läst 435 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-21 13:27



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
Sköning!

snusvasst språk!
2007-08-10

  Daniel_78 VIP
du skriver ju för fan som en ekkubb
våt mossa eller ja...nattluft
riktigt sådär jävla bra.
2007-03-27

  Nina V A
way, du skriver med sådan värme och levande medmänsklig självklarhet att man finner sig intill handlingen. Sniffar nykluvna vedträn, fäktar med insekter och kommer gärna in på kaffe. Kan man använda folkligt bedårande på ditt alldeles speciella språk, så gör jag det för man tar det till sig och lever sig in i :)
2007-03-22

  Ronny Berk
diektala uttryck gläder... även om dom hänger på gärsgårn...vardagssysslor i finvär...tack för kaffet..
2007-03-21

  Måna N. Berger
Ja nu våras det i markerna och visst är det som ett jävla jäkt, men bju på kaffe hinner man alltid när det kommer folk! :)
Jag tycker så mycket om den här. Den känns som hemma.
2007-03-21

  Antropofagen
karg och valkig jens i flanell...! sydar säger man där jag kommer från med.
2007-03-21

  Nils Sondefors
Mustig litet kärv text och härligt norrländsk! : )
2007-03-21

  Cris
jopp en kopp kaff vill jag gärna ha :-)
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga