Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Prestationssamhället i ett nötskal... varför blev det så här?


Prestationskrav

Bleka ansikten
mörka ringar under ögonen
trötta och håglösa
orkar snart inte mer

Hur mycket ska vi prestera
när duger det vi gör
vart tog trivseln vägen
vi gör inte mer än vi bör

Ingen orkar skratta
ingen vill vara här
alla vill bort
något är allvarligt fel

Möteskallelser haglar
men drömmande blickar
är borta på andra platser
inget större engagemang här

Avtackelser överallt
avgångsvederlag och pensioner
men en del slutar ändå
och försvinner ljudlöst

Vi mäts nerifrån och upp
utifrån och in på prestation
känns som om
kistkostymen provas ut

När ska det ta slut
jag vill inte vara här
jag vill ut i solen
andas frihetens luft

Hör barnbarnens glada skratt
inom mig... och ler
men vad är det för framtid
vi överlämnar till dem

Naturen förstörs
isarna smälter
inser vi inte vad vi gör
kan inte konsumera mera

Stoppa världen!
stäng av alla oljud
klipp bort stressen
lev här och nu




Övriga genrer av AjBi
Läst 414 gånger
Publicerad 2007-03-28 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi