Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen ska någonsin få komma så nära, att de kan röra min själ. Igen

Oktober,
Det föddes en tanke då.
En tanke om hopp
Men den verkade orimlig för en sån som jag.
Jag beskyddade min tanke som ett liten barn.
Lät ingen komma nära, lät ingen få veta.

November,
Tanken växte sig större i takt med att träden förlorade alla sina blad.
Och mina läppar ömmade fortfarande av såren du gav mig.
Men jag lät ingen kyssa bort min smärta.
Lät ingen komma nära, lät ingen veta.

December,
Tanken vägde nu över tusen ton,
och min hopp dalade som de tunga flingorna i vitt som föll från himlen.
Jag släpade tanken i snön,
med ett rep, utan skor.
Men jag lät ingen hjälpa mig med min tunga börda.
Alla hjälpande händer slog jag bort,
Och jag lät ingen komma nära mina blödande händer,
lät ingen veta.

Nu är det april.
Och jag är lika ensam som förut.
Och jag låter ingen dela min sorg,
ingen ska någonsin få komma så nära
att de kan röra min själ.
Igen.
Som jag lät dig göra.




Fri vers av barajag
Läst 450 gånger
Publicerad 2007-04-06 17:33



Bookmark and Share


  Jojo
så berörande
vackert och så sorgligt
2007-05-27

  Albert
fin
2007-05-26

  sockerspöket
Och det gör så on!

Känner igen mig väldigt mkt..
Hela dikten är så bra, tydlig och intensiv. Grymt skrivet!
2007-04-07

    ej medlem längre
Känner igen så väl..länge sen nu..år sen..lever i en relation..ny..men ingen ska få min själ..en annan bär den och jag hans.
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

barajag