Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens rena tankar

I nattens tysta timme blir allt så klart
vad dagen gett till skänks
nu står det ju för mej så uppenbart
tankar som i ljusets skönhet dränks

Som dag och dag eller natt och natt
är det enda som skiljer oss åt
egentligen inget annat än en skatt
och den svåra konsten att säga förlåt

Det uppenbara är inte alltid så självklart
ibland bäddas sanningen varsamt in
i nånting luddigt och oförutsägbart
när det knackar på dörren så säg \"kom in\"!

Enkelheten är en tunna av renaste guld
varför då söka efter silver min vän
det är som att till livet ha en studieskuld
som befrias endast av dödens banktjänstemän







Fri vers av Sandra Petersson
Läst 311 gånger
Publicerad 2007-04-09 02:19



Bookmark and Share


  Carlita
på natten tänker man definitivt klarare ibland..

fina rim, fint skrivet! fler Sandra Larsson-dikter vill vi ha! :)
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Petersson