Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här den tredje Chicken berättelsen.


Chicken träffar Korvar

Det var måndag, en måndag i december, den 25.
Chicken satt på en röd stol med svarta prickar, han surade för han hade inte fått ett hus på 300 kvadrat i julklapp.
- Det är så oretvist, jag får aldrig vad jag vill ha, mumlade Chicken.
- Du fick ju iallafall en dumstrut av Olof, sa STORfot.
- Kolla! Ropade Chicken.
- På vad? Frågade STORfot.
- Ett paket, sa Chicken.
- Jag ser ingen pannkaka, sa STORfot och gnuggade sig i ögonen.
Chicken gick fram till paketet, han drog sakta av en liten bit av pappret.
och det hördes en röst;
- STÄNG!
Chicken öppnade lite till, då kom en korv fram.
- ÅHH, JAG ÄR DEPRIMERAD! Skrek korven.
Det blev tyst.
- Ja, jag ville försvinna så jag la mig i ett paket, sa korven.
- Jaha, jag heter Chicken och är sämst på allt, sa Chicken och skakade hand med korven.
- Hej svejs, jag heter Korvar och jag är STORKORVEN, sa Korvar.
- Vad roligt att träffa dig, kom vi går och äter i kiosken som ligger bredvid vårat fina bibliotek, sa Chicken.
- JAJA! Skrek Korvar surt.
Korvar och Chicken gick till kiosken.
- Här kan man äta korv och godis och dem brukar ha fulla spritflaskor, inga barn brukar köpa sprit här, sa Chicken.
- Jag tar nog en korv, sa Korvar.
- Och jag tar en spritflaska, finns det två? Sa Chicken och log.
- Japp det finns tre om du vill ha? Sa kiosk säljaren.
- Gärna, sa Chicken och säljaren gick och hämtade en korv och tre spritflaskor.
Chicken och Korvar satte sig på en bänk.
- Är du rik? Frågade Chicken och då hördes en röst.
- Tjena STORKORVEN, det går myter om att du finns, sa korven som Korvar hade bitit av rumpan på.
- Tjena Korvtönten! Ropade Korvar.
- Du ska la inte äta mig! Ropade KorvTönten.
- Hmm...trodde du på att jag fanns? Frågade Korvar fundersamt.
- Ja, självklart! Ropade KorvTönten.
korvar tog upp en lapp ur hans ficka.
Där stod det;
KorvTönten tror inte på mig.
- Ledsen kompis, men du ser läskande ut, sa Korvar och åt upp det sista av KorvTönten.
- Mums, smakar som när jag suger på stortån, vad konstigt, sa Korvar som var helt förvirrad.
Korvar vände sig mot Chicken, Chicken var borta!
- Chicken! Var är du! Ropade korvar.
Korvar reste sig upp, då såg han Chicken, han låg på golvet och skakade.
Då kände Korvar att det var något som klättrade i hans hals.
KorvTönten kom upp på Korvars tunga.
- Han är bara full och du STORKORVEN, kan du tugga lite bättre? Sa KorvTönten.
- ja, visst, sa Korvar.
- Bra, då hoppar jag, sa KorvTönten och hoppade in i korvars mage.
- Ojoj, den tanden till höger var vass, sa KorvTönten när han blev uppäten.
Korvar bärde hem Chicken och Korvar stannade hemma hos Chicken




Prosa (Novell) av Chicken
Läst 218 gånger
Publicerad 2007-04-25 14:16



Bookmark and Share


  Alexandoria
haha så bra, klockrent!
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Chicken