Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Historien om en knippa nycklar. kapitel tre.








började vi prata en smula om utsikten. Det var en skandal, fick vi veta, att utsikten skövlats för att ge plats åt en simpel stormarknadsplats. Där förut låg en skön grön äng, med de allra vackraste av prunkande blommor och buskbestånd. Vi hummade med i kören av hur lumpet det var av kommunen att skära bort en sådan fantastisk och ävenså oersättlig lunga precis i anslutning till ett bostadsområde. Med den påkostade korvbaren tävlade numera McDonalds om kunderna. Trots att korvmojen gjort ett sådant anskrämligt första intryck hade den nu tagits till nåder inför den förskräckliga inflyttningen av detta skrikiga spektakel till konkurrent. Det vet man ju att hamburgare alltid är godast inköpta i en korvkiosk. Fast numera brukade de få namn som grill och grillbar. På McD smakade burgarna som en sorts mjuk stoppning med någon halvsjuk sula inuti. Handlade han någonsin själv i korvkiosken månne? Nä, han åt inte kött längre, blott vegetariskt. Men principen!
Jo visst, kedjorna slog ut det privata lilla initiativet. Det var allt en riktig skandal. I nordamerika slogs småkedjor tappert mot K-mart. En lågpris-kedja som slog och fortfarande slår, ut de små men väl inkörda butikerna. På K-mart har de allt, från tvål till spik, mjölk, bröd och vapen.
Allt till låga priser. När staden krympt till en spökstad, mer eller mindre, så flyttar K-mart bara vidare till nästa lilla stad, till nästa offer. Nycklarna?
Dem letade vi efter hela den dagen. Med avbrott för kortspel och samtal, mat och dryck. Vår värd gjorde potatisgratäng och serverade till detta kokt broccoli, kokt blomkål, krydda efter behag. Tackade förstås, gjorde vi till det kalla vattnet som kom till bords istället för vin. Mmmm, vilken utsökt god måltid.
Som det vattnats i våra munnar medan tillagningen pågått. Utsökt gott och lättsmält. Märkligt ändå, sådär i goda vänners lag. Hur mycket roligare det var att äta tillsammans, det var vi inte bortskämda med precis. Hur nycklar helt nyckfullt gjort sig osynliga, pratade vi också en del om. Om ensamhet, strävan efter att finna livets mening. Människors strävan genom århundraden, årtusenden. Familjen på gott och ont, samt annat smått och gott som det gärna språkas en del om

Läs vidare om dessa nyckelord i kapitel fyra







Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 426 gånger
Publicerad 2007-05-03 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP