Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hm.


stjärnskuggad

din blick
bildade glassplitter
på insidan av mig
du ser inte
men jag känner och det
spränger fortfarande
under mina ögonlock
det bränner fortfarande
när jag andas
och molnen är inte längre
bomull
över mitt paraply
men med ett suddigt
leende på läpparna
får jag folk att
inte märka
hur jag spricker inuti
och de kallar mig stjärnsöt
där jag går på
blomstrad asfalt
men jag har
tappat mina stjärnor
bakom mig
och ingen vet
att jag försöker gömma
marken under mina fötter
hur spåren från dig
sticker fram under tårna
de sitter kvar
fastän du
egentligen aldrig
stod där




Fri vers av bopp
Läst 1267 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-07 14:15



Bookmark and Share


  andreawolf
hur bra som helst.
2008-07-31

  Tove Meyer VIP
helt underbar
älskar tempot och radbryten
nästan så att man
slutar andas
2007-11-24

    crapcat
helt underbar
jag vet inte vad jag ska säga
bara bokmärke & applåd
2007-10-19

    the call
den här är helt otrolig! fantastisk!
2007-07-11

  Jolly Roger
Fan va grym....Är egentligen allt som behöver sägas ^*
2007-06-27

  Tove Meyer VIP
shit jag ryser. vet inte hur många dikter som skrivits på ämnet men du gör det med en så vemodig precision och det gör så ont att läsa. tror jag läst denna tidigare men det fastnar likt glassplittret du beskriver.
2007-05-31

    Regina E
Fin dikt med en stark överraskande avslutning \"du aldrig stod där\". Hela dikten hålls ihop av glassplitter/spränger/stjärnsöt/asfalt - hårda, vassa ord fast det handlar om känslor.
2007-05-18

    Gerard
\"...men med ett suddigt
leende på läpparna
får jag folk att
inte märka
hur jag spricker inuti...\"

Så vackert!!!
2007-05-14

  Sanchez VIP
nu har jag läst den här dikten ett antal gånger och jag tycker att den bra, fina formuleringar som t.ex. \"blomstrad asfalt\" och så titeln är också väldigt bra
2007-05-10

    Noyle
3:dje gången gilt, brukar man säga. Och nu har jag läst din dikt för tredje gången. Grattis så himla mycket till stjärnutmärkelsen. Det är du verkligen värd.
2007-05-08

    ingentingflicka
Fint ordval.
Jag gillar speciellt

\"och de kallar mig stjärnsöt
där jag går på
blomstrad asfalt\"

Underbart!
2007-05-08

    vatten
Underbar. Helt underbar.
2007-05-08

  Cris
Jättefin dikt. Bra flöde. Snygg form och förmedlande känsla.
Sogsen med vacker!
Väl värd en guldstjärna.
2007-05-08
  > Nästa text
< Föregående

bopp