Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din syn på saken. En slags läsargåta.







En kväll efter en bättre middag på krogen, kommer Petra och Kurt ut ur en gränd i stadens äldre delar. Där blir till synes Kurt angripen av en man med kniv, men Petra ställer sig kvickt framför Kurt för att skydda sin älskade. Med det möjliga resultatet att kniven går in i Petras kropp bara sekunder innan den skulle ha träffat Kurt. Då blir väl Petra en hjälta och Kurt som inte riktigt förstått situationen ser sin älskade falla bakåt mot honom, knivmannen smiter sin väg lämnande kniven på platsen. Kurt gör vad han kan för Petra, men innan ambulansen hinner fram så avlider Petra med Kurts läppar ännu tryckta emot sina sedan han först sökt hejda blodflödet med sin avslitna skjorta och jacka.


Nästa scenario, det är samma kväll, samma personer, samma sorts händelse. Skillnaden är att den här gången ställer sig inte Petra kvickt framför Kurt. Det är istället Kurt som skyndsamt kastar sig in i skuggan av Petra, i den möjliga tron att han nu har hamnat i skydd och att den knivbeväpnade skall tveka innan han istället sticker kniven i Petra. Men kniven sticker verkligen Petra, varpå hon segnar ned på gatan. Knivmannen smiter sin väg och Kurt söker göra vad han kan för att rädda sin älskade, men när ambulansen kommer så finner personalen Petra död med sin älskades läppar ännu tryckta emot sina i Kurts förtvivlade försök att ge henne syre från sina egna lungor. Skjortan och jackan har även i denna scen sökt tjäna för att stoppa blodet.

Föredrar du den första händelsen framför den andra, och i så fall varför?

Vad gör scenario nr två Kurt till, som han kanske inte blev betraktad som i det första exemplet?

Är Petra en hjälta bara i första exemplet eller kanske i båda?

Varför det i så fall?




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2007-05-06 18:08



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
På A svarar jag; Första
På B svarar jag; Fegis
och på C kan jag inte....eller...
hm... känner mig lite som ett offer nu...hm....och ingen direkt hjälte.
Klurigt kul hörru du!
Kramiz!
2007-05-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP