Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...skulle du längta tillbaka?




Min lägenhet är ett rymdskepp som sitter fast i planeten jorden i väntan på att sväva fritt. planeten jorden är i sin tur som ett slags rymdskepp i bana runt solen, cirklande kring i sin egen jordaxel för att ange dygnsrytmen. jag undrar nu, vad gör månen jorden för tjänst utöver att styra över ebb och flod, över väder och vind... är månen en polare att hålla i handen när det känns litet ensamt i rymdskeppet lägenheten? visst är det litet lustigt att vi bebor en planet som, fastän den kretsar i en sorts fastlagd bana runt solen, ändå är en klotformad himlakropp som är på väg bort från både månen och solen och de andra himlakroppar vi kallar planeter... jag är en älskare av filmer som handlar om att åka ut från jorden till det vi kallar rymden... lustigt va, vi befinner oss ju redan fullt påtagligt ute i denna rymd, som en liten pluttig del av universum.
om rymdskeppet lägenheten plötsligt skulle sväva ut i mörkrets universum, fri från jorden, skulle ingen kunna höra mig skrika... jag skulle genast längta tillbaka till moder jord
skulle du?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger
Publicerad 2007-05-09 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP