Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

heimfarne






samma färg som våt råg
algigt blonda stänk

som fonnen flyter
hur den fjädrar
på mörkt vatten

drömda flickmanér
i fjordvik lika vågade

lika lockad som vikvalen
är en fena

är du ännu
ett levande minne

en hands glatta hinna
skopad ur hemhav

träets dova suckar
salta lädrets snöre öppnar

nötta horisonters blixtlås
ger dagarna glipor

att saxa fjäll ur kuster
med vassa eggar

spinner solskivor omkväden
vidare än fattningen

kring årtagen




Fri vers av wayward - taiga
Läst 410 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-14 21:59



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Du använder ett språk som jag sällan skådat tidigare. Känns nytänkande och mystiskt! Mycket fint!!
2007-05-22

    BetweenTheLines
Proffsigt snyggskriven och snyggbeskriven hemfärdsnostalgikärlek(känns det som)

\"att saxa fjäll ur kuster
med vassa eggar\"

drömmande vackertromantiskt text
2007-05-17

  Nina V A
och heimfarne du är :) härligt!
vikvalen jamen jag smälter, valar valar

\"en hands glatta hinna
skopad ur hemhav\"

Tanja du skriver så man stannar upp och räknar stjärnblänk
Saknat dig vännen!!!
2007-05-16

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Du är tillbaka! Värt en fest bara det! Liksom denna text! Gillar särskilt \"våt råg\", \"som fonnen flyter\", \"hemhav\", \"nötta horisonters blixtlås / ger dagarna glipor\", och slutet:

spinner solskivor omkväden
vidare än fattningen

kring årtagen

Originellt, litet långt kanske men det gör ingenting, intresset uppehålls dikten igenom när jag får färdas på meningarnas älvar.
2007-05-15

    Grönt
kan bara stämma in i jubelkören! jag vaggas in i stämningen och vill inte lämna den. otroliga bilder du får fram! 10++++++++++
:)
2007-05-15

  Antropofagen
En sån minnesvärd.... båtfärd.
2007-05-14

  Per Rydberg
Jag njuter av att läsa din lekande varma dikt! Alla antydningsord smittar till leende. Språket har du inte bara i din hand utan lägger också ut här för oss läsare att ta till oss!
2007-05-14

    Ling
Oj, vilket språk! Väldigt vackert. Drömskt för mig. Tack!
2007-05-14
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga