Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma

Mamma,
och jag såg i dina ögon igår
hur fruktansvärt djupt jag sårat dig
för det enda du velat i livet
är att jag skall hålla mig hel

mina märken i huden tar ont i dig också
jag vet att varje gång du ser mina uppskurna handleder
så slutar du på nått sätt andas

och jag önskar så
att mina misstag
inte skulle plåga dig

Mamma
min förebild
min bästa vän
ta inte på dig hela skulden

sitt inte med cigaretten i hand
och tänk på hur mycket du
kunde ha gjort om

(för jag blev överkörd av så mycket annat)

Du säger att du trodde att du lärt mig
vara stark
Att du menade att bygga upp mig
till en härskare
över mitt ingemansland

Och mamma
Du bakade mig bra
men det finns saker i livet
inte ens världens bästa mamma
kan skydda sina barn från

Jag kommer hem igen
det svär jag på
Så gå och sov
dröm lugnt inatt

Mamma,
sedan berättar jag
alla hemligheter
jag bär på

för jag litar på dig
jag älskar dig

jag är en del av dig




Fri vers av rosa glitter
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-17 20:54



Bookmark and Share


    lillapoeten
Totalt.. så.. shit vad bra! **APPLÅD**

Jag vet inte vad jag ska säga,... suverän!
2007-05-22

  SvaldAvEvigheten
Vad vacker dikt!
Mamma, vem älskar inte henne?
Hjärtvärmande och hjärtskärande på samma gång! underbar!
2007-05-17
  > Nästa text
< Föregående

rosa glitter