Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandring genom skuggornas dal

I en dimhöljd dal
kväll nu blir till natt
bjuder mörkret på bal
och skuggorna leker tafatt

Där vandrar jag sakta fram
en av ödets marionetter
kämpar genom vägens damm
bland avlägsna siluetter

Skuggor utan besinning
försöker sitt inre dölja
handlar för sin egen vinning
och jag dem måste följa

De dansar bakom träd
när jag går ensam i mig själv
mitt enda skydd är en pläd
doppad i glömskans älv

Fötterna känns som bly
Man jag måste fortsätta gå
Får inte från världen fly
Om jag vill hoppet återfå

Kanske syns snart morgonljus
på andra sidan dalen
kanske slipper jag detta brus
och får åter höra näktergalen




Fri vers av Elvira.L
Läst 845 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-20 16:54



Bookmark and Share


    amorfati
Du har ett jättevackert flytande språk som blandas med en klingande god fantasi. Jag kan nästan ana ditt fanasyintresse. En idé möjligen, kanske ändra rubriken? Jaja ingen stor sak den skulle kunna bli bättre tycker jag...hm...försöker hitta på nåt, vad sägs om: \"Vandring genom skuggornas dal.\"?

jaja, återigen, mycket vackert skrivet.
2007-08-01

    Noyle
OJ! Har aldrig läst en såhär bra rimmad dikt. *bokmärker* Den var verkligen.. helt.. helt enkelt cool. Det är liksom coolt att man kan göra så bra.
2007-06-07

  Catrin
Vilken underbar skildring, skön att läsa med naturliga rim. Ingen kan ta med oss till ett förlovat land som du.
2007-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Elvira.L
Elvira.L