Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
läs mellan raderna


toivo sade inte många ord







kamma
säger molnrullen till talltopparna

dra vadmal
tyll eller tagel

branta synfält gör blånader för
vindögats spröjs




tårar nordsvensk när grådask
håller hov

tömmen sjunker manad

som ekvidistanser om fem
i motlut åt karmen kynna till




oländigt och vårdslöst
läggs sten till kummel såsom laven i förkasten

inte gör skillnad - matta sprickor
om förtälj och tystnad - mellan häst och husbond




Fri vers av wayward - taiga
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-21 19:49



Bookmark and Share


  Tobias Hedlund
vindauga! :)
ah minneslund...

Grådask! :)

dansar en piruett
å ler
ena ettikätt
ä ännu grå
om jag må se gott
hälla opp ena skvätt

*

jag tänker på

\"Stjärna\" av Dan Andersson
2007-05-24

  Nina V A
men vilket språk du har, det känns \"ursvenskt\" och jag blir smått förbannad på mig själv för att jag inte mäktar med att förstå alla ord för de framförs i sådan samklang.
Som om de är sjunga ur en folkvisa
Stillbilder och solsken i nordsvensk miljö, snus och långa arbetsdagar.

Jag ser kraftiga hovar från blekgul arbetarhäst med nedsänkt huvud och glädje i sitt drag, manen böljar och tömmarna är så där inkörda så det skiftar i lädret, valkiga händer kör stolt i harmoni, taktfast i lunket, bakom.

Jag ser glimt i ögon hos både häst o husbonn, det blir nog allt en bra dag i dag o

Härligt och befriande språk, never change ok!!!
2007-05-22

  Antropofagen
Talande tystnad, ett ljudlöst samförstånd. Inte bara Redford som kunde.
2007-05-21

  Per Rydberg
En kaleidoskopstext! Vänder jag lite på orden och deras inbördes förhållande så kommer nya mönster upp - inspirerande läsning!!!
2007-05-21

  Ronny Berk
hovhållen nordsvensk i dina säkra tömmars galoppa texter... finsaker...
2007-05-21
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga