Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Breven jag bränner sent om natten

Bladen växlar ord i grenverket,
samma fraser som i breven
jag bränner sent om natten

Under fyrahundra år
har jag med största noggrannhet
utvecklat den här lätta höjningen
av ena ögonbrynet

Den här isande känslan
av att vara på en och samma gång
helt genomsnittlig
och samtidigt fullkomligt unik

Svavel och kvicksilver,
kvicksilver och svavel
Traditionen av döda släktled,
ett leende i ögonvrån

Sent på natten kraschar världarna:
Besudla mig inte med er resignation!
/
Man måste smutsa ner sig, ständigt.




Fri vers av Jakob Simonson
Läst 241 gånger
Publicerad 2007-05-23 13:21



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
objektiv subjektivitet

du är såsom i en spegel,
du reflekterar
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Jakob Simonson
Jakob Simonson