Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lilla fröken rus

säg mig lilla förken rus var finns sorgen du vill dölja
är det sanning eller lögn att du med leendet, beskymmrena vill skölja
berätta lilla fröken rus hur lyckan din tog vägen bort
om det stämmer som dom sa att du uppsöktes av ondskans sort
försvann ditt hopp den natten då lamporna var släkta
rann skyddet bort när främmande blickar antydde att ingenting var äkta
säg mig lilla fröken rus ifall du någonsin anat lyckans vingar
innan rusets kalla fingrar slöt dig till sig i den onda cirkels lockande ringar
är det sannt som dom pratar om dig att du tappat all självrespekt nu
fröken rus viste du om att din integritet i deras ögon förvandlats till tabu
när du kastar dig in i en riskfylld farozoon utan livlina om ditt hjärta
står alla andra på sidan om knäpptysta för att få se dig möta smärta
lilla fröken rus varför berör dig inte längre deras ord
varför vill du inte hjälpa dig själv ifrån den bistra nattens mord





Fri vers av emmamaria
Läst 490 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-03-13 14:46



Bookmark and Share


    little tilli
jag tycker inte att det är fördömmande \"det är synd att dricka\" enligt din text. jag tolkar det som att det är frökens rus syn eller andledning till att vilka berusa sig som blir ett självdestruktivt mönster och ur det perspektivet blir det dåligt.

bra text. den känns personlig
2007-02-25

  Susanna
Så bra!
Visst, själv anser jag det inte vara fel att berusa sig ibland.. Men ändå så vackert du beskriver det som synd!
2005-03-13
  > Nästa text
< Föregående

emmamaria
emmamaria