Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade den här också.. två år gammal..


damm på ytan

Det går så fort
tempot ökar med pulsen och
det taktfulla dunkandet i dina vener
överröstas tillslut av tusen suckar

Det är tyst här
och du lånar några andetag
som lämnas in precis i tid

Du beskriver saker som aldrig skett
som om någon faktiskt var där
men det är bara ett leende som syns i dina ögon
innan jag slår spiken på huvudet
naglar fast dig i hudveck och ånger

Fotavtryck på dina tår
intill benet skavda fingrar
spikad sula lämnar spår
förband runt lemmen slingrar
foten värker när du står
höst och dimma skingrar
du skördar vad du sår
hopp i snaran dinglar
bortom avstånd där du når

Blunda och stanna
vägen framför vaktas
låt kölden rå din panna
män framöver aktas
lögnerna var sanna
för det syfte som du saktas
finns blott vi att banna

Fler tankar flyr
genom kluven tunga
ut i världen som du styr
från tanke ting och lunga
mot dagen då den gryr
de var ock alltför unga
förlorat likt gravyr
blott kvar för korp att sjunga
klagorop från drunknad myr




Fri vers av BaraOrd
Läst 305 gånger
Publicerad 2007-05-28 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd