Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skildring mellan himmel och helvete i en och samma mening.


Se vad sommarsnön kan göra

Gå ner dig i träsket
Gå ner dig i träsket precis som jag.
Låt oss knyta våra skor
på Plattan i Stockholm.
Med pundare, crack och heroin
kan vi dansa i himlen intill ett skitigt hus
plocka gula blommor i ett nedsmutsat dike
låta solen lysa när vi badar i vår förorenade sjö.
Flyga med vita vingar till helvetet.
Lura änglarna med oss till överdosen.

Säg mig, vad bryr vi oss ens då
om en militär med kpist i hand.




Fri vers av Oproficiell
Läst 581 gånger
Publicerad 2005-03-18 19:27



Bookmark and Share


  Ilutzio
Knark är som en skickligt utförd illusion. Den tar det viktiga som förut var viktigt i ett rent liv och vanställer det så det blir till något oviktigt i ett missbrukarliv.
Hamna aldrig där min vän. Jag tror inte du gör det eller att du ens menade så med dikten men jag sa så iaf, oberoende av dikten. =)

"Och vem har funnit himlen? Den som super eller den som pundar?" - Kjell Höglund

Ingen tror jag, för den himlen är bara en himel så länge drogen har verkan.
Sedan återgår man till det helvete som man själv skapat sig, och söker febrilt efter "himelen" igen.
Då är det bättre att sträva efter en himel på jorden, ett jordiskt paradis, och det paradiset kan man finna utan droger och utan illusioner om man bara lever rätt. Shangri-La, ett jordiskt paradis.

---

Och så texten: Väldigt vackert språk.

"plocka gula blommor i ett nedsmutsat dike
låta solen lysa när vi badar i vår förorenade sjö.
Flyga med vita vingar till helvetet."

Var extra vackert tycker jag.
2005-06-09

    ej medlem längre
Oh! ...det påminner mig om uppväxt i Stockholm så mycket! För mig är det en liten tid sen - men du fångar stämmningen - så den måste finnas kvar där & att läsa din dikt var som att få ett vykort. Tack vad fint.
2005-04-09

  Knas_
Men Anna! Du är en riktig poet du, fan du skriver ju så man ramlar av stolen!
2005-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Oproficiell
Oproficiell