Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jo, jag skrev denhär dikten i skolan och vann ett pris. Vet inte om den är bra (inte bäst i fantasi) :S Texten är som i form av ett brev med rimm. (älskar att rimma)


Sommar!

Hej !

Jag är ett träd som kallas Stina. Jag lever som bäst när det
regnar som mest. Men jag behöver också sol och torrt,
allt måste inte vara vått.

Jag ska berätta om mitt liv. Och om alla årstider som jag
lever med, så dom kommer nu på sitt lilla vis.
Sätt dig skönt, lyssna och trivs!

Jag börjar med HÖSTEN! Du kanske hör på rösten att alla löven faller
men de kommer nästa år för att leva flott. Jag står nu där helt brun
och ful och väntar på vinterns tur.

Av många månader med regn och lort kommer VINTERN men inte så
fort. Nu börjar vita flingor falla ner på alla. Snart är det jul. Jag vet
att ni tycker att det är kul. Ni hugger ner gran och bär in den i erat
hus. Nu sätter ni på den ljus. Dagarna går och nu kastar ni granen
som var så vacker med sina ljus, ut ur erat hus. Nu väntar slask och
regn men jag blir glad av vad som kommer sen.

En morgon många månader senare vaknar jag av fågelkvitter och
fnitter. Snön har nästan smält bort och det är lite vått. Jag tittar
på mina grenar och blir så glad för nu ser jag knoppar och jag
vet att sen kommer blad, vi är nu på VÅRENS glada sida och vi börjar fira.
Våren är ganska kort.

Jag tror du kan gissa vad som kommer efter. Ja, det kan du nog göra
vad kul att höra. Nu är allt grönt och skönt. Det är varmt och
inte kallt. Alla barnen får SOMMARLOV .

Nu har du hört om mitt liv och nu börjar det om på nytt så fort sommar´n
har flytt men det är långt kvar så jag ska njuta i många dar.




Fri vers av Deretcha
Läst 265 gånger
Publicerad 2007-06-16 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Deretcha

Senast publicerade
Vit Fågel
Sommar!
Ont
* Se alla