Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara ord och oro, en vän till en annan.


Jag gillar att låtsas

Jag gillar att låtsas som om du skrattar på riktigt.

Jag gillar att låtsats att du har valt din misär.

Jag gillar att låtsas att ditt hårda liv har gett dig enbart styrka och mod.

Jag gillar att tro att du alltid orkar ta hand om mig, fastän jag vet, att det är du som behöver mig.

Du oroar mig till döds och sömnlösa nätter.

Men ändå ställer jag aldrig frågan, jag fruktar svaret och den tafatta hjälplöshet den medför.

Att veta och inget kunna göra är värre än att låtsas som allting är bra.

Jag gillar att låtsas att allting är så enkelt som jag vill att det ska vara.




Övriga genrer av Silversalt
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-25 01:41



Bookmark and Share


  Stay Golden
Don't we all
2017-12-18

    Oprofessionell
du skriver bra ska du veta. den här knäcker verkligen och jag tar verkligen in mig varje ord, kanske för att jag är jättetrött eller också för att den är bra, välj själv :) och jag tror att vi alla gillar att låtsas ibland.
2007-06-27

    Duncan
Jag är en av de som faller för enskilda korta fraser. \"valt din misär\" är stilfullt, starkt och framförallt bittert motsägelsefullt.

De tre första raderna/meningarna ger en starka intryck till den vidare läsningen.

Bra dikt!
2007-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Silversalt
Silversalt