Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppföljaren till \"närvaron\", skriven ungefär ett år senare när vännerna var borta sedan länge sedan.


Förlusten

Aldrig blev världen sig lik, först efter de ändlösa tårarnas plötsliga avskedsbesked.
Världen kunde ha förändrats liksom ni, till en utopi bland våra änglars harmoni.
Troendet var ej felfritt, instabilt – en förförisk bris av livets ironi.
De slutgiltiga stegens tid har hunnits ikapp tidens minimala men gigantiska kliv.
Återuppstå, kära mani

De ambivalenta tankarna som är jag – återuppståndna utav en orätt födelserätt.
Lukrativa egenskaper är eran styrka, den platoniska sanningen som ständigt skyddas.
Vare sig jag vill det eller ej – orimlighetens tragedi som tog er ifrån mig.
Ödets kval, mitt egna hav, aldrig att besegra – ständigt att stå där obesegrat.
Likgiltighetens lott.

Med den största insikten att nämna, varelsen inom mig ber att få tala.
Världen i en sophög - en omoralisk men sann nödvändighet.
Enbart vad jag kan se är de blickar ni ger, tusentals ögon som tindrar.
Ögats värld, örnens vy – se hur den siktar! Mitt öde, döden beseglar.
Livets början.

Med det slutgiltiga talet ber du om mitt avsked – gränslöst, likt horizonten i fjärran.
Underbarn, vad är jag om blott ett oskrivet blad i höstvinden vid era barm?
Solhavet ses som aldrig förut, stjärnorna stiger och tar över mina beslut.




Fri vers av Mireil
Läst 237 gånger
Publicerad 2007-06-28 01:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mireil