Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Lilla Spegel Blå



Spegel blå
Spegel blå
Du som ser allt
Lilla spegel blå

Du ser den lilla flickan
Den vackra lilla flickan
Hon sitter på sin säng och gråter
Stackars lilla flickan, spegel blå

Du ser den lilla pojken
Den underbara lilla pojken
Han sitter på sin säng och slår sig själv
Stackars lilla pojken, spegel blå

Du ser mannen, lilla spegel blå
Mannen som dränker sina tårar
I en flaska gin och vodka med citroner på
Stackars mannen, lilla spegel blå

Du ser kvinnan, lilla spegel blå
Hon tittar på dig i en röd pöl
Sitt eget blod, spätt med gin och vodka
Stackars kvinnan, lilla spegel blå

Den lilla flickan, spegel blå
Sitter blöt i en kall gränd
Slagen, utnyttjad, skamsen
Den lilla flickan gråter, spegel blå

Den lilla pojken, spegel blå
Går utan paraply i regnet
Ingen ser skillnad på de salta dropparna då
Den lilla pojken gråter, spegel blå

Du ser dem båda, lilla pojken och flickan
De ser varandra spegel blå
Han hjälper henne upp ur sin pöl
Hon ser de salta dropparna på hans kind

Du ser dem båda, mannen och kvinnan
När blodet är slut, och hennes hjärta slutar slå
Gin och vodka har tagit honom då
De är döda, lilla spegel blå

Pojken och flickan spegel blå
Tittar ut över den vackra staden
Tar varandras händer och hoppar ner
De är döda, lilla spegel blå




Fri vers av wolfie
Läst 306 gånger
Publicerad 2007-06-30 20:12



Bookmark and Share


    snöö
Vilken fin dikt, sorlig med så vackert skriven ändå.
2007-07-22
  > Nästa text
< Föregående

wolfie