Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undanflykt


Vi bara står där och väntar,
På ett tåg som kan föra oss bort.
Vi orkar inte vara kvar.
Det finns ingenting här för oss,
Men vi stannar ändå.

 

Varför står vi bara här och väntar?
Vi har inte ens någon tidtabell.
Vi bara fortsätter att hoppas.
I alla fall jag.
Väntar på "snart".

 

Vad vill du med mig?
Vill du någonting alls?
Jag bara undrar.
Det är nästan det enda jag gör.
Har du inga undangömda svar?

 

Du kunde slå in dem i silkespapper,
Hålla dem bakom ryggen och fråga –
”Vilken hand?”
”Den som bär på sanningen.”
Det är vad jag skulle svara.

 

Om jag vågade.
Jo, jag vet.
Jag är så feg ibland.
Det är väl knappast någon hemlighet,
Men allt vore så smärtsamt om du försvann.

 

Fast du aldrig möter mig på riktigt.
Vi kommer aldrig riktigt fram.
Allt går så långsamt när man väntar.
Är det någon idé?
Vad ska man tro...

 

Jag sover med strumporna på
Och drömmer konstiga saker.
Nätterna är så kvava,
Särskilt utan dig.
Vem vill du vara?

 

Jag tycker inte om att spela teater.
Sådant passar inte en cirkusclown.
Mitt smink är vassare sedan du försvann.
Musiken ljuger.
Lyckliga slut är bara en utopi.

 

Jag bara står där och väntar,
På att du ska föra mig bort.
Jag orkar inte vara kvar.
Du finns inte här för mig,
Men jag stannar ändå...

 




Fri vers av Sorgmantel
Läst 338 gånger
Publicerad 2007-07-03 21:26



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Din pseudonym passar ju mycket bra med innehållet i Dina dikter, \"Sorgmantel\". Jag hoppas att, åtminstone en del, i Dina dikter inte är självupplevt.
Ingvar
2007-08-15

    Lutten
Gumman :(.
Hur är det med dig??

Det skar i mitt hjärta när jag läste den här..
Jag trror mig veta vad den handlar om :S

Jag saknar dig, jag vill finnas här för dig..
Jag vill ligag vaken om natten och prata konstiga saker tills vi somnar
jag vill skratta med dig..
Jag vill höra tonerna av Lasses nya skiva med dig.

Var finns du, och vad gör du?

hur som helst.. dina ord skakar en värld, som vanligt..

*kramar om*
2007-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Sorgmantel