Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anteckning från respiratorn



”Känslomässigt beroende människors centrala livsintresse är att vinna och behålla omgivningens tillgivenhet.”

Denna osjälvständighet skapas av en brist tidigt i en människas liv.
Individen blir känslomässigt beroende livet igenom på grund av att vissa grundläggande naturliga behov inte tillfredställs då de dyker upp första gången i barndomen. Ett känslomässigt tomrum, ett vakuum oåtkomligt för rationellt betraktande, för förnuftet, blir en del av individens mentala schema. En emotionell saknad pockar på tillfredställelse och samhället tillhandahåller en riklig flora av surrogat, vars enda syfte är att rättfärdiga denna konstgjorda andning såsom det normala sättet att leva.




Övriga genrer av Anders P H
Läst 578 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-16 23:25



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
det var en mörk syn på kärlek... mörk människosyn...
2007-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Anders P H
Anders P H