Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I natt

I natt förtäljer natten att mörkret inte är något att oroa sig för
Varje dag blir ljusare och varje färg blir starkare
Även kontrasten i liven kommer göras tydligare
Förmultna detaljer skall blomma ut igen

Årsringarna runt ögonen ska lämnas som de är
Tiden blir gratis för en stund
Tankarna som betyder något får ingen förtränga
Martyrerna ur våra egna liv ska vi aldrig låta glömma

Det blir vackrare ju längre in i sagan man kommer
Det borde redan vara bevisat av det livet man lever
Älska, älska det som förtjänar er kärlek
Släpp aldrig taget om det som tvingar sig kvar

Låt det förtrollande med vardagen förkasta det förtvivlade
Som det röda bläcket gör med blanka sidor i en bok
Stå upp för godheten, stå upp och slåss
Det är nattens budskap till oss




Fri vers av Märkligt
Läst 545 gånger
Publicerad 2007-07-30 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Märkligt