Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
35°S - 20°E


slags besittning




en plötslig hjortflock genom dimman
otyglat rykande sprängstoff

stekeln är en stinn gallfrukt
bakom örat är pälsen rå och fuktig

som brådmogen strävan

en oktobermorgon i augusti hur
osagd är en anda i halsen

mellan hasselsnår
yviga knippen klipper länden

hur vigt snittar en hind
inte en diagonal över kidet i ett under

löper krondiken bort
i en svag sluttning mot ett lopp


längst ut på en annan kust


uppför branten tornar en front
samstämd med kätting när den lodar ut
ur en tankers ankarspel är det

bara en sjudande sorg
på ytan som slås an och lindrar i saktfärd
stjälper oljiga skov över redden

radarn är lika stum
som den blindes drejskiva talar
om hur röda impalor cirklar

inte heller här på kommandobryggan
gör det varken till eller ifrån

när åskådaren står

helt utom sig fast
övertygad att ta udden

av godahopp








Fri vers av wayward - taiga
Läst 189 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-01 11:27



Bookmark and Share


  FÖRBJUDENKÄRLEK
En stor applåd ! jättebra
2007-08-01

  Måna N. Berger
Den här dikten lämnar mig andlös av beundran, hur du flyttar fokus från det lilla till stora perspektiv, lodar inre och yttre djup och vidgar vyerna, hur du beskriver allt i kraftfulla bilder med en symbolisk tyngd som hugger tag i bröstet, ja, därefter är jag stum...
2007-08-01

    Grönt
(jag skulle vilja ha dina dikter i pappersformat, lättare att läsa då :) men funkade bättre att läsa högt. ) vilken snygg berättelse! första delen öppnar tjusigt men det är i den sista som allting \'landar\' och rycker tag i mig. men jag måste säga att den verkligen känns. bara så bra!
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga