Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

här ligger alaska




bron här
är vår resa

se uppför älven
ser du hur strid den är här



och motströms

mynnar den ur



horisonten
som gränsar mot en trovärdigare trakt



andra sidan är en tavla
















Fri vers av wayward - taiga
Läst 388 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-08-01 22:14



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Vilken toppendikt. Den känns både naturnära och nyansrik på värdefulla metaforer. Bravo! Och nagåen de din inledande fråga; Jag tycker att avslutet fungerade precis perfekt just så här. Slutraderna slungar nu läsaren ut och bortom horisonten, och till en \"trovärdigare trakt\". Spännande formulering, och känsla (i maggropen).
2007-08-03

  Lasseman VIP
Åh! så finemang! så skön text.. och bilden sen.. kommer att sätta sig i mina drömmar tack
2007-08-03

    Bodil Sandberg
Vilket tjusigt foto...man blir lyrisk...det isblå mot det vita...och texten som berättar ur det poetiska hjärtat..kan det bli bättre!!!!
2007-08-02

  Antropofagen
Storslagen väg. Metaforerna virvlar formligen fram. Bron, färden som är kanske är målet? Den starka striden, motströmmen mot drömmen. Den tröstrika, trovärdiga, hägrande horisonten... och bilden. Bilden.
2007-08-01

  Måna N. Berger
Mycket välfunnet grepp att vända perspektivet som du gör i orden \"motströms/mynnar den ur/horisonten/som gränsar mot en trovärdigare trakt\". Betraktaren befinner sig på andra sidan horisonten, i den trovärdiga trakten, blickar in över gränsen och synen hon ser är otrolig; en tavla.
Egentligen är den sista raden, om tavlan, överflödig. Den förklarar för mycket, tycker jag. Pröva att ta bort den, bara på försök, och läs dikten så...
Dessutom vill jag säga: du har verkligen överskridit många horisonter, och sett otroliga trakter. Du har den rätta sortens ögon för det.
2007-08-01

    NewDeer
Så vackert... Ett fåtal meningar som bara satte sig direkt.
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga