Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration från en tidnings rubrik. I nämnandet av boken menar jag ingen speciell.


I Jesu namn!

- I Jesu namn!
Det är vad han skriker då han höjer handen för att slå.
Det är vad han skriker då inget annat än de oförklarbara kan vara orsaken till hans handlande

- I Jesu namn!
Det är vad de ropar då barnablod har fläckat deras händer.
Det är vad de ropar då inget annat än det gudomliga kan rättfärdiga deras svek.

- I Jesu namn!
Det är vad som står skrivet, i boken täckt av oskyldigt blod.
Ty de orden förklarar de rödfläckade pergamenten och ger rätt åt allt som där står skrivet.

- I Jesu namn...
Det är orden, som löper från den oskyldiges mun, då inget annat än Gud kan ge den arma människan tröst.




Fri vers av Andunelen
Läst 265 gånger
Publicerad 2007-08-09 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andunelen
Andunelen